Marug

Marug

opdrachtgever: Marug
release: 17 juli 2020
camera: Joris Bakker
regie: Joris Bakker

Er gaat niets boven Groningen. Met meer dan vijftigduizend studenten, een teruggekeerde Arjen Robben en natuurlijk: de Marug! De Marketing Associatie Rijksuniversiteit Groningen (Marug) is er voor alle studenten aan de RUG die geïnteresseerd zijn in het veld van marketing. Met ruim 1300 leden, 13 commissies en 16 evenementen is dit zeker geen kleine speler in de wereld van Groningse studievereniging. Maar hoe vertel je dit nou aan potentiële leden?

Met deze vraag kwam de Marug bij Flink. Het doel? Aan de hand van nieuwe promotievideo’s het ledental van 1300 op schroeven naar 2600. Om dit voor elkaar te krijgen kozen we voor een combinatie van beeld, een voice-over én een goede portie humor. Zo zorgden we er voor dat de inhoud sterk is, maar dat het niet te serieus wordt. Studeren moet nou eenmaal leuk blijven.

Als laatste restte de vraag: hoe kan de Marug nou vertellen hoe tof ze zijn, zonder dat dit een marketing-/salespitch wordt? Want dat zou natuurlijk best wel ironisch zijn. Het antwoord was simpel: je laat de leden aan het woord! Op deze manier gebruikten we kleine testimonials van de huidige leden om nieuwe leden te werven met de boodschap: “Don’t be shy, come say hi!”.

Behind
the scenes