BrandCreatives

BrandCreatives

Opdrachtgever: Brand Creatives
Release: 25 juni 2020
Camera: Lex van Roessel
Regie: Joris Bakker

Brand Creatives ontstond jarengeleden op een zolderkamer, maar ruilde deze al snel in voor een grote studio. Samen groeiden ze uit tot een toonaangevend reclamebureau dat onder andere werkt voor merken als Remia, Scapino, Ziengs, ECCO, UGGS, Perry Sport, Gouda’s Glorie en Domino’s. Elke dag zijn ze bezig met het sterker maken van grote merken en het groot maken van kleine merken. Maar ik hoor je denken; dat doet hun concurrentie toch ook?

Dit onderwerp staat centraal binnen de nieuwe huisstijl van Brand Creatives. Zijn ze ‘just another agancy’ of zijn ze toch unieker dan je denkt? En omdat een nieuwe huisstijl natuurlijk gepaard gaat met een nieuwe video kreeg Flink de opdracht om te laten zien waarom Brand Creatives net even anders is dan andere reclamebureaus. Belangrijk hierbij is dat we wilden inzoomen op de ‘personal touch’ van het bureau. Daarom kozen we bijvoorbeeld niet voor acteurs, maar zijn alle mensen die in deze video te zien zijn werkzaam bij Brand Creatives.

Omdat de video geschoten is in een studio-omgeving was het essentieel dat we de mensen op de juiste, persoonlijke manier uitlichtten. Het is hierbij onder andere belangrijk dat er bijna tot geen schaduw te zien is op de achtergrond. Om de beelden daarna extra kracht bij te zetten voegden we tekstanimaties met informatie toe. Niet te veel, maar precies genoeg. Zo blijft het overzicht in de video bewaard.

Behind
the scenes